Biografie

Afbeeldingen

Annie Verkuil begon haar carrière als zangeres in 1957 bij de MULO-band in Zaltbommel.
Daarna trad zij op, onder de naam Annette Lenoir, bij de Oscar White Jazzband en het Vanguard Combo. Hiermee heeft ze veel radio optredens gedaan.
Ook trad zij veel op in binnen- en buitenland en voor militairen. Onder meer samen met de Blue Diamonds, Mounties, Rob de Nijs etc.
In 1963 behaalde ze bij de wedstrijd voor amateurs de derde plaats op het bekende Jazzfestival in Loosdrecht. Voor haar eindigde Robert Long en een conferencier.

In 1966 trad zij in het huwelijk en stopte, door privé-omstandigheden met optreden. Zij koos voor haar gezin.
Artiesten als Joke Bruijs en Connie Vink namen haar "schnabbels " over.

In 1984 nam zij min of meer toevallig de draad weer op met de Tin Town Dixie Dukes met een tournee  in Hongkong en veel jazzfestivals in binnen- en buitenland.
Vanaf 1988 zingt zij bij de Wooltown Jazzband (optredens in Schotland en Duitsland) en sinds 2003 ook bij Dick's Dixie Six uit Woerden. Met beide orkesten heeft zij CD's gemaakt.
Haar voorkeur gaat uit naar mooie ballads, franse chansons en mainstream; een reportoire dat zij prima kwijt kan in het combo "Bewitched". Hiermee treedt zij de laatste jaren op bij Jazz in Duketown en andere gelegenheden.

Regelmatig doet zij gastoptredens met onder meer Marcel Hendrikx, Jean Louis van Dam en andere bekende pianisten.
Sinds februari 2008 is zij aangesloten bij de Ballroom Syncopaters, een orkest dat originele stukken uit de jaren twintig en dertig speelt. Een nieuwe uitdaging met een andere manier van zingen.

Zij gebruikt tegenwoordig haar eigen naam, Annet Verkuil.